COMUNICAT EN CONTRA L’EXPERIMENTACIÓ I SACRIFICI DELS 38 BEAGLES DE LA UB

0
442

Fa uns dies es va destapar la notícia que la Fundació Parc Científic de Barcelona, pertenyent a la Universitat de Barcelona, ha contractat els serveis de Vivotecnia per provar un fàrmac anti-fibròtic en 38 cadells de beagle. Aquests cadells, en contra el que diu la llei, seran sacrificats. S’ha comprovat que un 92% dels resultats aconseguits amb animals acaben fallant a la fase clínica. Això suposa una greu incongruència que advoca explícitament contra el benestar animal.

Demanem l’aplicació de l’article 30 del RD 53/2013, d’1 de febrer, com de la Directiva 2010/63/UE, on estableix que al final d’aquesta mena de procediments es reallotgi i doni en adopció als gossos i gats que hagin estat utilitzats amb finalitats de recerca, ja que, tal com assenyala la directiva, és obligació evitar la mort com a punt final.

Davant aquests fets, la JSC no es pot mantenir callada. Per això, exigim l’alliberament immediat dels 38 cadells de beagle, els quals no seran sacrificats, sinó donats en adopció perquè puguin gaudir d’una vida digna. Alhora, denunciem l’actuació de la Universitat de Barcelona, que ha col·laborat amb uns laboratoris als quals ja en abril de 2021 se’ls va denunciar per experimentació i maltractament animal.

Amb l’objectiu d’exigir una resposta contundent davant els fets, convoquem a tota la militància  i a totes les organitzacions polítiques que s’hi vulguin adherir a una concentració demà dia 19 de gener a les 19:00h davant el Parc Científic de Barcelona (c/Baldiri Reixac, 4-12 i 15, 08028 Barcelona).

A més, hem iniciat una campanya a Change.org per tal de recollir firmes en contra d’aquesta barbàrie: https://chng.it/HLXRJC4gH2

A la JSC lluitem en contra el maltractament animal!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here