DESENVOLUPEM EL 5È PILAR DE L’ESTAT DEL BENESTAR

0
274

Aquesta setmana des del govern d’Espanya han anunciat dues notícies si més no històriques en matèria d’habitatge i emancipació. El Consell de Ministres ha aprovat avui la mobilització de 50.000 habitatges a disposició de la joventut i les famílies, els col·lectius més afectats per les difícils condicions d’accés a aquestes. Així ho anunciava el diumenge passat el President Pedro Sánchez a la Conferència Municipal del PSOE a València.

A més, aquest mes s’ha arribat a l’acord per la primera llei d’habitatge de la democràcia, una llei integral que vol donar resposta a les demandes dels ciutadans, preocupats i afectats per la situació que Espanya viu respecte a l’accés a l’habitatge, un dret constitucional que fins ara no s’havia blindat. Els joves, que patim una situació crítica respecte l’accés a l’habitatge, serem un dels grans beneficiats d’aquesta nova llei i política, que aborda l’expansió del parc d’habitatge públic cap al 20%, per tal d’abaixar l’edat d’emancipació i frenar la pujada dels lloguers, garantint també l’habitatge digne en condicions assequibles.

La nova llei inclourà mesures com la limitació extraordinària dels contractes anuals amb un màxim increment anual del 3% de la renda vigent, així com l’augment de la reserva del sòl per habitatge protegit, la protecció de les famílies vulnerables en processos de desnonament, que també seran regulats per procurar que les famílies disposin de solucions residencials.

Amb aquestes mesures, la nova llei es posiciona com una de les més avançades d’Europa, col·locant a Espanya a l’avantguarda en el reconeixement del dret a un habitatge digne i adequat. És per això que des de les Joventuts Socialistes de Catalunya creiem que aquestes mesures seran essencials perquè els i les joves de l’estat puguem desenvolupar un projecte vital a casa nostra.

Víctor Soria Corral

Secretari de Política Fiscal, Habitatge i Emancipació de la JSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here