Com cada any, l’11 de setembre celebrem la Diada de Catalunya, una Diada marcada un cop més, per la Pandèmia provocada per la Covid-19. Han estat temps difícils per tots i totes nosaltres, temps en què la Generalitat de Catalunya, de nou, ha tornat a posar per sobre els interessos d’una part de Catalunya, oblidant-se i descuidant les vertaderes necessitats del conjunt de la ciutadania.

Catalunya és plural, som 7,6 milions de persones, que vivim en zones i en situacions diferents i naturalment amb diferents ideologies; però no obstant això, el fet que ens uneix és la recerca d’una Catalunya pionera, on ningú es quedi enrere. Per aquest motiu necessitem un Govern que faci polítiques per tots i totes les catalanes, i especialment pel jovent, un dels col·lectius més afectats per l’actual crisi econòmica, social i sanitària.

Necessitem assegurar les necessitats bàsiques a totes les persones independentment de la zona on habita, necessitem garantir una sanitat gratuïta i universal, una educació de qualitat als nostres joves, necessitem facilitats per afavorir l’emancipació juvenil, necessitem i tenim dret a una feina digna. Però sobretot tenim dret a un Govern de la Generalitat que aposti per la joventut, que posi solucions als problemes, i no a un Govern independentista que porti més incertesa al nostre futur.

Els i les socialistes hem demostrat que convertim els “necessitem” en realitat; en polítiques per a la millora de tots i totes les catalanes. Els i les socialistes apostem per una Catalunya feminista, a favor del col·lectiu LGTBI, ecologista i animalista, antiracista… En definitiva, una Catalunya de tots i totes, una Catalunya per a tots i totes.

Ha de ser la Diada de tots i totes, com a joves i socialistes no permetrem que ningú s’apropiï d’una data tan assenyalada, i menys aquells que mai ens han respectat per pensar diferent. És un dia de germanor, de pluralitat i de posar l’accent en allò que ens uneix, i no en allò que ens separa.

Tanmateix, en un dia tan especial com ho és la Diada Nacional, volem felicitar a tota la ciutadania, demanant responsabilitat social, la Covid-19 no entén d’orígens, creences o ideologies.

Bona Diada Nacional de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here