EL BO CULTURAL JOVE, UNA REALITAT!

0
336

La segona convocatòria del Bo Cultural Jove és una realitat. Tots els joves que compleixen divuit anys aquest 2023 podran sol·licitar aquesta ajuda de 400 euros que els donarà accés a un més de dues mil cinc-centes entitats, esdeveniments i productes culturals.

Aquesta mesura, posada en marxa l’any 2022, té com a objectiu reforçar al sector cultural espanyol, un dels sectors més afectats per la pandèmia ocasionada per la Covid-19, però també acostar al jovent a la cultura i impulsar el seu consum. El govern de Pedro Sánchez va posar en rellevància així la importància d’invertir en el futur, invertir en els joves.

El Bo Cultural Jove, que vol donar accés universal i divers a la cultura a tots els joves, permet destinar 200 euros del total a espectacles d’art en viu i audiovisuals. Aquesta categoria engloba activitats i productes com entrades al cinema, museus, concerts i festivals en viu. 100 euros del bo podran ser utilitzats per la compra de productes culturals en format físic, com són els llibres, revistes, discs i videojocs, i 100 euros més en productes culturals en format en línia, com subscripcions a plataformes d’streaming, audiollibres, plataformes de música i pòdcasts i altres productes en format digital.

Les dades del 2022 del Bo Cultural Jove ens reflecteixen uns resultats positius d’aquesta primera convocatòria. El 57,60% de la població objectiu va beneficiar-se del bo, tancant l’últim dia del termini amb 15.206 sol·licituds. A Catalunya, 39.349 joves van ser beneficiaris d’aquesta política, tot i que només representen el 48% de la població objectiu a l’any 2022.

La nova convocatòria del 2023 es troba en la recta final d’aprovació i tindrà en compte l’experiència de la primera amb l’objectiu de millorar el servei de sol·licitud i accés al bo.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya agraïm al Ministeri de Cultura i Esport, dirigit per Miquel Iceta, que hagi posat el focus en la joventut. Invertint en una política d’aquestes dimensions reafirma el compromís del govern de Pedro Sánchez amb els i les joves del país. També volem animar a la joventut de Catalunya a gaudir de la nova convocatòria del Bo Cultural Jove 2023. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here