Front comú per la baixada de taxes universitàries

0
48

La JSC i el PSC es reuneixen amb els representats del CEUCAT i l’AJEC

El primer secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, i la diputada del PSC Alícia Romero s’han reunit aquest matí amb representants del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat) i l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) per avaluar la situació de les universitats a Catalunya i especialment l’accés als estudis universitaris. Ambdues entitats han reclamat una baixada del 30% de les taxes universitàries i que aquesta disminució sigui progressiva per tal que no afecti a les beques equitat.

Com a conseqüència de l’augment de les taxes universitàries i la disminució de les beques en els darrers anys, cada vegada hi ha més joves amb problemes per accedir a la Universitat o bé per continuar les carreres universitàries ja iniciades. És per aquest motiu que des de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) venim exigint des de l’any 2010 que es deixi de restringir l’accés als estudis universitaris als i les estudiants en funció del que les seves famílies tinguin als comptes corrents.

En aquesta mateixa línia, el primer secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, ha reclamant al Govern de l’antiga Convergència i ERC que “atengui el mandat democràtic aprovat pel Parlament de Catalunya per baixar un 30% les taxes universitàries de forma progressiva, tal i com han demanat els representants de l’estudiantat i els rectors de les universitats catalanes“. Gibert ha afegit que “recentment hem conegut un informe que diu que a Catalunya els i les estudiants universitàries paguen fins al tripe per les taxes respecte a d’altres indrets de l’estat. Cal corregir aquesta greu injustícia i fer que les universitats tornin a ser un dret de ciutadania i no un privilegi només per a uns quants“.

La diputada del grup socialista, Alícia Romero, ha afegit que el PSC ja està treballant en aquesta línia en la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per tal de poder impulsar una esmena que generi consens a la comunitat universitària i amb els grups polítics per tal que es pugui aprovar i fer realitat la tan sol·licitada baixada de les taxes universitàries a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here