La JSC celebra la seva escola de formació a Juneda

0
79

Com cada any, la militància socialista es troba durant un cap de setmana per debatre i formar-se plegats.

El municipi lleidetà de Juneda ha acollit aquest cap de setmana l’escola de formació “Guillermo Vidaña” que anualment organitza la Joventut Socialista de Catalunya.

Al llarg del cap de setmana, més d’un centenerar de militants joves i socialistes d’arreu del país han pogut compartir diferents tallers, col.loquis i debats per debatre, formar-se i, posteriorment, decidir col·lectivament noves accions polítiques a emprendre.

El programa de l’escola ha començat aquest dissabte al matí amb les intervencions de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; del secretari de Formació del PSC a nivell nacional, Carles Martí, del primer secretari de la JSC de les Comarques de Lleida, Eudald Ibars; i del secretari de Formació de la JSC a nivell nacional, Renato Marín.

Tot seguit, han començat les diferents xerrades i tallers.

L’Eudald Ibars ha estat el ponent d’un primer taller sobre la socialdemocràcia, mentre que paral·lelament els secretaris de Política Esutidantil i l’adjunt d’aquesta secretaria, Adrian Sànchez i Dídac Ramírez, respectivaent, han moderat el col·loqui sobre la xarcra de les pràctiques no remunerades que afecta a molts joves del país.

A primera hora de la tarda del dissabte, la Marta Gavaldà, secretària de Justícia de la JSC, ha moderat un primer col·loqui amb el diputat socialista Raúl Moreno, sobre la proposta de Renda Garantida de Ciutadania, que s’està discutint al Parlament entre els diferents grups i que els i les socialistes proposem per no deixar ningú a la cuneta.

Tot seguit, el primer secretari de la JSC de Barcelona, Nil López, ha estat el ponent d’un taller sobre la legalització del cànnabis, posició que defensa la JSC des de fa anys. En paral·lel, el secretari de Formació de la JSC, Renato Marín, ha estat el ponent d’una altra xerrada-col·loqui sobre la precarietat que pateix el jovent avui dia.

El diumenge al matí ha començat amb una xerrada amb la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, sobre el paper dels ens locals en la crisi dels refugiats. El moderador de la xerrada ha estat el secretari de Política Internacional de la JSC, Enric López.

Tot seguit, s’ha procedit per primera vegada a fer entre tots un resum de les principals conclusions extretes de totes les activitats i converir-les en mesures i accions polítiques que la JSC durà a terme en els propers temps.

La cloenda de l’escola de formació 2016 ha anat a càrrec del primer secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, i de la membre de la Comissió Executiva del PSC, la lleidetana Mònica Lafuente.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here