La jsc celebra l’aprovació de la renda garantida de ciutadania

0
343
La Joventut Socialista de Catalunya ha participat activament a la recollida de signatures per a la tramitació de la ILP Renda Garantida de Ciutadania.
El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la Renda Garantida de Ciutadania que es posarà en marxa el proper dia 15 de setembre. El portaveu de Benestar Social del Grup Socialista, Raúl Moreno ha assenyalat que amb aquesta llei “garantim els recursos mínims d’una vida digna a les persones amb ingressos per sota de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya”. Tot així, reclamem com a socialistes que el Govern presenti la memòria econòmica per tal de poder assegurar que la Renda Garantida arribi a tothom que ho necessiti.
Raúl Moreno ha assenyalat la importància de l’aprovació de la Renda Garantida perquè “recull el dret dels infants a tenir una renda que els hi asseguri uns mínims vitals que els hi permeti construir el seu futur en igualtat d’oportunitats”.
Finalment ha assenyalat que “una Llei d’aquestes característiques sense la participació del món local no és una llei complerta” i que per tant es dotarà “d’una Comissió de Seguiment on també hi seran presents les entitats municipalistes”.
Per a les Joventuts Socialistes de Catalunya aquesta aprovació suposa un èxit i un reconeixement al treball realitzat per aconseguir-ho. Com assenyalàvem en anteriors notes de premsa quan treballàvem sobre la ILP de la Renda Garantida, aquesta “té l’objectiu de “rescatar les persones” de la pobresa i el risc d’exclusió social. Des de la JSC volem oferir respostes a la preocupant situació econòmica que pateix una part molt important de la ciutadania.
Davant d’una situació d’emergència social, volem treballar per obrir un debat en profunditat on s’articulin respostes a la redistribució de la riquesa i la reforma de l’Estat de Benestar per garantir una justícia social a través d’un sistema de protecció social suficient i robust”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here