La JSC diu #StopBorbons en defensa de la República

0
615

Manifest de la JSC pel 14 d’Abril.

Durant la darrera dècada ha esdevingut determinant l’evidència de les mancances del model social i econòmic imperant. Les crisis sistèmiques del model capitalista i el seu impacte s’han fet palès i, aquest clima, ha estat aprofitat per la dreta espanyola i europea per impulsar un canvi de model, tot afeblint greument el seu caràcter social i democràtic. Aquesta realitat s’està fent manifesta també a nivell internacional, essent el màxim exponent d’aquesta tràgica circumstancia la recent victòria de Trump als Estats Units i la proliferació internacional de discursos de caire xenòfob, amb un rerefons ideològic aferrissat que s’excusa en la conjuntura econòmica.

La conseqüència de tot plegat ha estat, d’una banda, la generació d’una esquerda social i un desequilibri que xoca frontalment amb els principis democràtics; els quals integren un sistema per l’assoliment del ple desenvolupament de les capacitats individuals i la igualtat d’oportunitats entre les ciutadanes i ciutadans; és a dir, de justícia social. D’altra banda, s’ha produït una profund descrèdit de la política i, de retruc, una greu deslegitimació institucional; circumstància aquesta que s’ha consolidat amb els intolerables escàndols de corrupció i, en darrer terme, ha afavorit l’emergir dels moviments populistes de la dreta més reaccionaria.
En definitiva, es posa de manifest que la crisi que estem patint és triple i recau sobre l’àmbit econòmic, social i institucional, restant aquests condicionants absolutament interrelacionats; altrament dit, esdevenint els uns dels altres la causa i la conseqüència simultàniament.

Així doncs, per tot plegat cal apostar per un canvi de model en el sentit absolutament invers, tot fent prevaldre un projecte de reequilibri social i de legitimació democràtica.
En aquest sentit, la Joventut Socialista de Catalunya ha posat de manifest de manera reiterada la seva aposta per un model democràtic, igualitari, de ciutadanes i ciutadans conscients, lliures i compresos, sense que esdevingui admissible cap mena de discriminació, en el marc d’una república federal, democràtica i laica.

Amb aquesta determinació diem Stop Borbons per tal d’aconseguir un Estat democràtic, federal, laic i igualitari, conscients que l’arcaica institució de la monarquia no té cabuda en la revitalització del moviment democràtic i de revulsiu social que volem liderar.

És doncs inajornable abanderar aquest posicionament ideològic i impulsar una reforma constitucional que integri el projecte republicà, social, igualitari i laic; tot atenent a la diversitat de l’Estat; dúctil a la realitat de la seva naturalesa plurinacional i heterogènia com un element enriquidor de la col·lectivitat.

Per tot plegat, apostem decididament per una República Federal, Democràtica i Social que aplegui el conjunt dels pobles d’Espanya i, en consonància amb els nostres valors europeistes i internacionalistes, considerem l’Europa federal, democràtica i social un ferm objectiu a assolir

Salut, Socialisme i República!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here