La JSC es reuneix amb els representants dels estudiants universitaris

0
157

El primer secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, acompanyat del secretari de Política Estudiantil , Adrián Sánchez, es reuneixen amb representants del CEUCAT

Els representants dels consells d’estudiants de les Universitats Catalanes (CEUCAT) es van reunir amb el primer secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, acompanyat del secretari de Política Estudiantil , Adrián Sánchez, per conèixer de primera mà i intercanviar idees sobre el sistema universitari català en uns moments de complexitat i canvis pel conjunt del món universitari.

Els representants dels estudiants van exposar les seves preocupacions sobre el moment actual del sistema universitari. En especial, la manca de finançament a causa de les retallades; les greus insuficiències del sistema de beques i descomptes i l’increment abusiu de les taxes universitàries. En conjunt, reformes que atempten contra la igualtat d’oportunitats i la democratització de l’accés al sistema universitari. A més, també van ser tractats temes com les limitacions actuals a la pretesa autonomia universitària i l’estat de l’aplicació del decret del 3+2, que propicia una reorganització de l’estructura dels graus i màsters sense tenir en compte cap criteri acadèmic ni acord amb la comunitat universitària. Aquest decret podria abocar les universitats del sistema públic a competir entre elles seguint lleis de mercat.

El Primer Secretari va explicar que “des del Parlament hem prioritzat la tornada a les taxes i preus públics del 2010, evitant que ningú es quedi fora de la univeristat per motius econòmics. És una vergonya com a país no garantir l’accés al sistema universitari a tota persona que s’ho mereixi pels seus resultats acadèmics”.

La trobada va resultar molt útil per establir contacte amb els representants dels consells d’estudiants i per expressar el nostre suport per garantir que tothom que vulgui estudiar a la universitat ho pugui fer, a la vegada que els estudis universitaris assoleixin alts nivells de qualitat acadèmica i siguin socialment rellevants.

Finalment, vam coincidir en la necessitat de seguir treballant i intercanviant propostes comunes quan sigui necessari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here