La JSC participa a la 13na edició del YES Summercamp

0
129

El campament d’estiu de les joventuts socialistes europees s’ha dut a terme del 19 al 24 de juliol a Sicília.

Aquesta setmana 30 joves socialistes catalans han participat en la tretzena edició del YES Summercamp, una trobada a la qual hi han assistit més d’un miler de joves d’arreu del continent.

El Summercamp organitzat per la Federazione dei Giovani Socialisti (FGS), Giovani Democratici (GD) i Athika, s’ha celebrat a Sicília i ha estat centrat en el repte de l’atenció a les persones refugiades que arriben a Europa. Sota el lema #refugeeswelcome, el conjunt de la YES ha exigit un canvi en les polítiques d’asil europees i ha clamat contra el rebuig i la xenofòbia que pateixen els refugiats. A més, els delegats i delegades han pogut debatre sobre les polítiques econòmiques a Europa, el feminisme al segle XXI, la seguretat a Europa o la situació de les persones LGBTIQ+.

El Secretari de Política Internacional de la JSC, Enric López, ponent a la conferencia sobre governs de coalició juntament amb la Presidenta de la YES, Laura Slimani, ha valorat molt positivament la experiència: “La delegació de la JSC ha estat la quarta més nombrosa del Summercamp, per darrere de les delegacions d’Alemanya, França i Àustria. Això demostra no només l’interès i compromís de la nostra organització amb Europa, sinó una militància viva, activa i participativa disposada a treballar per aconseguir el canvi a Catalunya, Espanya i Europa”.

El Primer Secretari de la JSC, Pol Gibert, ha remarcat la importància d’esdeveniments com aquests: “Ha estat una setmana intensa compartint experiències amb més de mil joves socialistes d’arreu d’Europa en un moment transcendental pel continent. La joventut europea té davant molts reptes i dificultats, però demostra que no es resigna i exigeix polítiques de canvi”.

La JSC tanca així el curs polític reforçant el seu compromís amb la lluita contra les polítiques d’austeritat, amb l’atenció les persones refugiades, el rebuig a la xenofòbia i l’extrema dreta, i amb la conquesta de la igualtat real efectiva.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here