La JSC protagonista d’un pla de xoc d’emancipació juvenil i habitatge

0
356

La Joventut Socialista de Catalunya va iniciar fa unes setmanes una recollida de propostes a la militància sobre habitatge i emancipació per traslladar-les al grup parlamentari socialista i al govern alternatiu. Davant la urgent situació en la frenada de l’emancipació juvenil acompanyada de la inacció per part del govern de la Generalitat de Catalunya, la JSC i el PSC han redactat un pla de xoc en matèria d’emancipació juvenil i habitatge.

A través d’un formulari obert a la militància, la JSC va sumar a les propostes fetes sobre habitatge i emancipació al passat Ple monogràfic de joventut, completant una bateria de propostes concretes amb l’objectiu de facilitar al jovent l’accés a l’habitatge i poder iniciar així un projecte vital propi.

Algunes de les propostes de la JSC que s’han fet arribar al grup parlamentari del PSC, són:

  • Posar en marxa ajuts retornables per a joves adreçats al pagament de l’entrada d’un pis, mitjançant la modalitat de propietat compartida que permet el Codi Civil català. Serà en habitatges de segona mà de mercat lliure que no tinguin un preu/m2 superior al mòdul de protecció oficial, sempre que la hipoteca representi menys del 30% del sou dels compradors i que aquests tinguin 35 anys o menys.
  • Garantir que tot parc d’habitatge públic construït per la Generalitat reservi un 30% dels habitatges pels i les joves dels municipis, siguin de lloguer o compra.
  • Complementar el bo jove de lloguer a les zones tensionades.
  • Creació d’un portal públic d’habitatge que serveixi de punt de trobada entre els pisos de propietat privada, a un preu inferior al de mercat, i els joves, amb rendes inferiors a 30.000€, que volen llogar un habitatge. D’una banda, els particulars que ofereixen el seu pis ho fan a un preu reduït, a canvi de rebaixes fiscals en la tributació de les rendes percebudes pel lloguer.
  • Programa d’ocupació i emancipació rural: Desenvolupament d’un programa d’ocupació de joves al món rural, aquest programa busca atraure joves de zones urbanes a zones rurals, oferint ocupació i formació als joves.

Aquests i la resta de mesures presentades per la JSC es convertiran en diferents iniciatives parlamentàries amb les quals pressionar al govern de la Generalitat perquè d’una vegada per totes es posi a treballar en matèria d’emancipació i habitatge. El jovent no podem esperar més, necessitem mesures concretes que complementin els ajuts del Govern d’Espanya, que sí està actuant amb el bo de lloguer o la nova reforma laboral per aconseguir baixar l’edat d’emancipació a Espanya.

La JSC seguim aportant propostes reals i concretes per millorar la vida dels i les joves de Catalunya. Som l’eina útil per al jovent i continuarem treballant a les institucions amb l’objectiu de ser la veu dels i les joves.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here