La JSC vol potenciar les Oficines Joves com a veritables impulsores de l’emancipació juvenil

0
270

Aquesta setmana s’ha preparat una bateria de preguntes al Govern sobre l’estat de la Xarxa d’Oficines Joves.

La Joventut Socialista de Catalunya vol impulsar les Oficines Joves (OJ) per tal de facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves, buscant la millora de la taxa d’emancipació juvenil i generant oportunitats.

Les oficines han de ser l’epicentre dels serveis d’informació i assessorament juvenil al territori, i haurien d’oferir informació, orientació i assessorament en tots aquells àmbits relacionats amb el procés d’emancipació: Treball i Emprenedoria, Educació, Salut i Habitatge. Així, entre altres funcions, les OJ tenen la missió de difondre convocatòries d’ajuts, tràmits i recursos per trobar feina, oferir orientació en matèria educativa, assessorar en la recerca d’habitatge i resoldre dubtes en salut.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya considerem vital conèixer quina prioritat tenen aquestes oficines dins de l’acció del Govern, ja que són la porta d’entrada dels i les joves a serveis i ajudes cabdals, com pot ser la Garantia Juvenil o les extingides ajudes a l’emancipació.

És per això que, a través del nostre Primer Secretari i diputat jove, hem entrat una bateria de preguntes per tal de saber l’estat actual de la xarxa d’oficines joves, i saber quins recursos hi destina el Govern.

Gibert ha afegit que “no podem tenir una xarxa d’oficines joves que no resulti útil en un moment on la nostra generació es troba amb greus problemes en àmbits com el món del treball, l’accés a la universitat i l’emancipació”

“El Govern ha mostrat molt poca predisposició a complir els acords en matèria de joventut, i creiem que cal presentar una alternativa potent per donar sortida a les esperances dels i les joves” ha conclòs el diputat de la JSC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here