LA MOBILITAT, UNA PRIORITAT

0
130

Ahir a la comissió de Joventut del Parlament de Catalunya van aprovar la nostra moció sobre la implantació de la T-16 a Tarragona, Lleida i Girona, que vam presentar el desembre de 2022 i que va entrar en funcionament el passat abril, conjuntament amb l’ampliació als 30 anys de la t-10, les dues a proposta de la Joventut Socialista de Catalunya. Aquestes dos grans metes en matèria de transport pel jovent català són un exemple que els i les socialistes estem compromesos amb facilitar el transport dels i les joves de Catalunya.

En l’àmbit estatal, també s’ha constatat una aposta per facilitar l’accés al transport públic pels i les joves del conjunt d’Espanya. La companya i ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, la Raquel Sánchez ha sumat diferents mesures per fomentar l’ús del transport públic i facilitar la mobilitat entre els i les joves.

Una de les principals mesures anunciades pel govern d’Espanya, és la rebaixa i gratuïtat del transport públic a Renfe, Rodalies i mitja distància. Aquesta mesura, que es va començar a implementar a 2022, ha continuat vigent aquest 2023. Les bonificacions han sigut d’entre el 50% i el 100%, sumat a les rebaixes del 30% (que podien arribar fins al 50 o 60%) a Transport Urbà i Metropolità.

La darrera mesura realitzada és el programa “Verano Joven”, que inclou descomptes fins al 90% en viatges de bus i trens estatals i als bitllets de l’Inter-rail per viatges que es realitzin fins al 13 de setembre, per a joves entre els 18 i els 30 anys. El qual ja han demanat més d’un milió de joves d’arreu del territori estatal.

Els i les socialistes, som garantia d’oportunitats per a totes i tots. De possibilitats que s’obren pels i les joves quan es destinen polítiques útils i reals, que contribueixen a una millora de la seva situació vital i a la seva expansió professional i personal. Aquestes mesures preses en mobilitat, són un petit exemple de tot el que s’ha fet durant aquest mandant. Tot el que no podem deixar perdre el proper 23J.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here