Avui 28 de juny, és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. Avui celebrem l’inci de l’alliberament de les persones del col·lectiu, degut a les revoltes pacífiques per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits a New York, al 1969.

Aquesta data és clau pel nostre col·lectiu. És un dia de celebració, però sobretot de lluita, reivindicació i visibilitat. El col·lectiu LGTBI+ ha estat estigmatitzat, que ha patit assetjament i violència durant tota la història. En l’actualitat, mantenim la nostra lluita incansable per continuar amb els avenços socials i la nostra despatologització. Som persones, amb drets i que patim una violència sistemàtica per la nostra “condició”, “condició” que en realitat no existeix. La igualtat ha sigut i sempre serà el nostre objectiu, i ara més que mai, lluitarem perquè no se’ns treguin els drets que s’han aconseguit durant aquests anys.

Les agressions LGTB-fòbiques augmenten dia rere dia. S’ha normalitzat una situació que no s’hauria de permetre. Es calcula que a Espanya, aproximadament 280.000 persones han patit agressions per la seva orientació o identitat sexual en els últims anys. Un 8,6% del col·lectiu ha patit violència física en l’últim any. El carrer i les escoles són els espais on més agressions es produeixen. Hem de continuar vetllant per espais inclusius, i necessitem protocols d’actuació davant aquestes situacions.

Tot i això, durant aquest mandant s’han arribat a fites molt importants pel nostre col·lectiu. El Govern de Pedro Sánchez va aprovar el passat juliol la Llei per la Igualtat de les persones Trans i la garantia dels Drets LGTBI. Aquesta llei ha aportat moltes novetats legislatives, les quals han suposat un avenç per la societat i en les persones LGTBI. Un cop més, guanyem en drets.

No podem oblidar que el poper 23J el nostre col·lectiu i els nostres drets estaran el perill. No s’ha de permetre deixar pas a persones i partits polítics que no respecten la diversitat i que tracten de silenciar-nos. L’extrema dreta és aquí, i amb ella, el retrocés de totes les lluites guanyades durant aquests anys.

En els últims anys hem avançat en drets i hem conquistat espais que fins no fa tant no eren nostres. Hem crescut en diversitat, en representació de tot el col·lectiu, hem guanyat en drets… El nostre vot importa, i importa ara més que mai. Aquest mes de juliol és per lluitar, per continuar tenint un Govern a Espanya que miri pels drets de totes i tots, i no deixi a ningú enrere.

La lluita continua. Bon pride!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here