Oriol Junqueras, el conseller “social” que manté les taxes universitàries de Mas-Colell

0
115

La JSC, contra el decret de preus universitaris de Junqueras, que manté les taxes de Mas-Colell.

La JSC es posiciona radicalment en contra del Decret de Preus’16 presentat al Consell Interuniversitari de Catalunya aquest dijous 9 de juny.

Aquest decret del govern de Junts Pel Sí és totalment continuista i no corregeix les barreres d’accés a la universitat sense precedents creades pels governs d’Artur Mas i Convergència i Unió.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya apostem per un sistema equitatiu on el cost de la formació universitària no suposi un impediment per a ningú. Segons el secretari de política estudiantil de la JSC, Adrián Sánchez “l’educació superior no ha de ser un privilegi només accessible per qui s’ho pugui pagar”. Ens sorprèn que l’autoproclamat conseller d’economia més social de la història aprofiti una norma del govern del PP per mantenir unes taxes abusives que només tenen per finalitat fer que siguin els estudiants aquells que paguin de les seves butxaques les retallades que la Generalitat ha fet a les Universitats en els últims anys.

Mentre el govern diu que s’emmiralla en Europa per aconseguir un model universitari d’excel·lència, la realitat és que amb aquests preus cada cop ens allunyem més i més de sistemes universitaris europeus on no només els preus són molt més baixos si no que a més tenen sistemes de beques molt més justos que garanteixen la igualtat d’oportunitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here