Tetes o propostes?

0
89

La JSC denuncia el creixent sexisme d’alguns mitjans de comunicació en plena campanya electoral.

El darrer 5 de juny, el digital elespanol.com publicava un article titulat “Las nuevas candidatas más seductoras para el 26J”, en el que podíem veure tot un reguitzell de frases fastigosament masclistes amb subtitulars com “Las dos rubias de Ciudadanos”“Las bellezas populares de Albacete y Valencia”“Las guapas desconocidas socialistas”, “La intensa mirada de Irene Montero” i “Miss Vox: belleza natural“.

Ahir, 9 de juny, un altre digital, lainformacion.com, analitzava (a la secció de política) el debat “de dones” que es va produir ahir mateix a la nit. Però aquest anàlisi, més que centrar-se en propostes o el paper desenvolupat per cada representant, se centra en l’estilisme. Alguns dels subtitulars són “La importancia de los pitillo”, “esta vez iba más maquillada de lo habitual” o “…ha hecho gala de que es una mujer femenina y no ha renunciado a sus tacones de ajuga”, entre altres.

El propi debat “de dones” emès per Antena 3 la nit d’ahir nou de juny també ha de ser motiu de reflexió. Com apunta el periodista Jose Confuso al seu article “El debate entre mujeres: ¿nueva muestra del machismo que nos rodea?”, publicat a “El País” avui, l’únic nexe d’unió entre les 4 representants dels 4 partits era ser dones i, d’elles, dos no són ni candidates. Des de la Joventut Socialista de Catalunya, ens preguntem si realment és necessari celebrar un debat on es posa èmfasi en el fet que les representants dels partits siguin dones, més enllà del que pensen, proposen o si són o no candidates a les eleccions.

La JSC condemna rotundament tots aquests articles, anàlisis i comentaris clarament sexistes i masclistes, que posen el focus en la roba, la bellesa o el fet de ser dones. Els i les joves socialistes considerem que el que realment importa en una campanya són les propostes que es presenten i en un debat electoral concretament, com es presenten. Per tot plegat, des de la JSC volem mostrar el nostre rebuig a aquestes actituts nauseabundes pròpies d’altres èpoques i volem animar a tothom a creure’s de debò la lluita per la igualtat entre gèneres, en lloc d’utilitzar sibil.linament aquesta lluita per vendre més diaris o obtenir més share.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here