Vaga d’estudiants: reclamem el compliment del que ja està aprovat!

0
73

La JSC fa una crida al Govern de la Generalitat a complir la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries, aprovada al Parlament vàries vegades.

En aquesta jornada, des de la Joventut Socialista de Catalunya tornem a reclamar al govern de l’antiga Convergència i ERC que atengui el mandat democràtic per rebaixar un 30% els preus universitaris, tal com recull l’esmena tramitada als Pressupostos de la Generalitat pel Grup Parlamentari Socialista a proposta de la JSC, i aprovada pel Parlament de Catalunya.
I és que rebaixar els preus de les matrícules universitàries és imprescindible per tornar a un model nítidament públic, equitatiu i socialment just. Aquesta rebaixa progressiva, conjuntament amb una millora del sistema de beques i un augment del finançament de les Universitats públiques, són accions imprescindibles per garantir que es deixi de restringir l’accés als estudis universitaris en funció del que les seves famílies tinguin als comptes corrents. Com a joves socialistes, perseguim i lluitem per aconseguir una societat moderna, justa i eficient, on s’aprofiti el màxim de talent possible i no només els d’aquells que s’ho poden pagar.
Val a dir que aquestes demandes gaudeixen d’un ampli suport entre la comunitat universitària, des dels diversos equips rectorals fins als estudiants. Estem fermament convençuts de que la unitat i el treball conjunt són imprescindible per transformar la societat, tant al carrer com a les institucions. Per això és imprescindible dialogar amb representants d’estudiants i agents importants, tal com vàrem fer el passat 26 de Gener quan el Primer Secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, i la diputada del PSC, Alicia Romero, es van reunir amb els representants del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) per avaluar la situació de les universitats a Catalunya i tractar especialment l’equitat en l’accés als estudis.
Aquest és el camí, i lluitant plegats aconseguirem una universitat pública, de qualitat i accessible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here