Comença un nou any, i a JSC torna amb les piles carregades. Aquest 2023 es planteja ple de reptes per l’organització i també per tots i totes les joves de Catalunya, però també ple de noves oportunitats. En tant sol 5 mesos se celebraran eleccions municipals arreu del territori i la JSC pretén fer d’aquesta ocasió una nova possibilitat pel jovent.

En l’actual context ple de dificultats, la circumstància internacional agreuja la situació en la qual es troba el nostre país, pensem a seguir fent front als reptes que tenim, com l’educació pública de qualitat, la sanitat pública i la salut mental, la dignificació dels i les joves, l’emancipació… I també en lluitar contra aquells desafiaments globals que ens aguaiten lentament, però no paren de créixer: l’auge de l’extrema dreta, el canvi climàtic, la violència masclista…

Encara que passi el temps, veiem com costa solucionar tots aquests fets. Només en els 10 primers dies de l’any, 6 dones han sigut assassinades, 4 durant un mateix dia i 15 en total en les últimes 3 setmanes. Trobem com també un 83% dels i les joves catalans encara viuen amb la família per no poder emancipar-se, més d’un 20% de les visites del jovent al metge són per ansietat o depressió… Totes aquestes dades són realment preocupants, i necessitem governs i persones que lluitin per acabar amb aquestes adversitats.

Així com des del Govern de la Generalitat no s’estan prenent mesures reals per millorar la situació del jovent, el Govern de Pedro Sánchez ha aprovat el passat any 2022 un seguit de mesures per garantir la igualtat d’oportunitats entre el jovent, com ara el bo de lloguer jove, el bo cultural jove, la nova reforma laboral, l’aplicació de beques complementàries, un nou pla de Salut Mental o la reducció o gratuïtat de bons de transport i de Renfe, entre altres.

La JSC té al punt de mira les properes eleccions municipals, una nova oportunitat per demostrar que les coses es poden canviar, i cap a millor. La JSC ja compta amb 130 regidors i regidores arreu del territori, i el nostre objectiu és continuar tenint veu dins les institucions municipals i augmentar aquesta xifra. Amb això, podem aconseguir que les necessitats del jovent siguin cobertes, i lluitar a cada municipi perquè els i les joves puguin veure resoltes les seves preocupacions. Tornarem a fer Catalunya una terra per a Joves!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here