Acabem anb el terrorisme masclista!

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que té el seu origen en les desigualtats entre dones i homes. Una violència que en la nostra societat provoca cada any més desenes d’assassinats.

Els i les joves socialistes del Vallès Oriental volem recordar totes les víctimes d’aquesta xacra i continuar lluitant per aconseguir la total eradicació.

Cal invertir recursos i esforços per visualitzar la Tolerància Zero amb la violència masclista, cosa que no ha passat en els darrers anys. Una societat
que vol ser moderna i cosmopolita no pot deixar de lluitar contra una xacra que cada any ens deixa dones
assassinades i nens i nenes víctimes.

Reivindiquem que cal tornar a prioritzar la perspectiva de gènere i les polítiques contra la violència
vers les dones, amb els recursos i mesures desmantellades pels governs de la dreta en els darrers anys. Perquè les polítiques d’igualtat d’oportunitats, educació, salut, d’acompanyament a la inserció laboral i les polítiques de suport a les persones amb dependència són innegociables i imprescindibles per a la justícia social.

La JSC denuncia l’actuació dels actuals governs que deixen en un segon pla les polítiques d’igualtat i altres polítiques per protegir la situació de les dones perquè no ho consideren prioritari.

En molts casos, les millores legislatives impulsades pels governs d’esquerres han quedat sense recursos econòmics per poder-se dur a terme o bé han patit grans retallades que han causat que deixin de tenir la seva efectivitat.

Per tot això, la Joventut Socialista de Catalunya al Vallès Oriental demana:

– Tolerància cero amb el maltractament i els maltractadors.

– No més retrocessos en les polítiques d’igualtat i sobretot en les especialitzades en lluitar contra la violència de gènere.

– Dotar dels recursos suficients les polítiques per tal de protegir a les víctimes i la seva especial situació.

– Apostar per una coeducació per arribar a una igualtat efectiva entre homes i dones i més conscienciació social a través de l’educació.

– Impulsar i executar, sense excuses ni endarreriments, el Pacte d’Estat contra la violència masclista aprovat per ampli consens al Congrés dels Diputats i les Diputades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here