Caiguda històrica de l’atur al novembre

0
474

Avui el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) ha publicat les noves dades d’atur i treball al mes de novembre. Un cop més ens trobem amb dades rècord de disminució de l’atur en més de 74.000 persones. Aquesta dada representa el pic més alt de la sèrie històrica i situa ja les xifres d’atur per sota dels nivells prepandèmia amb un total de 3.182.687.

Aquestes xifres no són casualitat, venen donades per l’aposta ferma i convençuda de polítiques redistributives del Govern de Pedro Sánchez. L’augment del salari mínim interprofessional, el manteniment dels ERTOs i l’aplicació de la renda mínima vital, són els exemples que mostren que és possible sortir d’una crisi sense deixar a ningú enrere. Amb aquestes xifres, la dreta queda més en evidència que mai per la gestió de l’anterior crisi econòmica, amb dades molt diferents de les actuals.

Pel que fa als i les joves, l’atur descendeix en 4,5 en menors de  25 anys respecte a l’any anterior, xifra també històrica, acompanyada de la baixada d’atur femení que es redueix en 15,03 punts respecte el novembre de 2021. Pel que fa específicament a Catalunya veiem com s’ha reduït en 114.926 persones durant el que portem de 2021, el que representa un 23,71% menys que l’any 2020.

Des de la JSC volem posar en valor aquestes xifres històriques, que són el resultat de les polítiques progressistes i l’aposta clara del govern Sánchez per no deixar a ningú enrere, i especialment als i les joves. Un cop més les polítiques socialdemòcrates mostren la seva eficàcia per fer avançar les nostres societats.

 

Judith Robles

Secretària de Política Laboral i Digitalització

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here