La Joventut Socialista de Catalunya expressa una ferma condemna davant els brutals atacs perpetrats per Hamàs contra la població civil a Israel, la resposta desmesurada per part d’Israel i demana una vegada més, una solució de dos estats entre Israel i Palestina.


Davant els fets que s’han produït tant a Israel com a Palestina, des de la JSC subratllem la necessitat urgent de posar fi als segrestos, embargaments, atacs i violència indiscriminada, ja que aquesta no és la forma d’aconseguir cap propòsit polític, sinó més aviat d’augmentar la confrontació ja existent entre ambdós estats, mitjançant la mort de centenars de persones innocents.


La JSC també volem manifestar el nostre rebuig total vers Hamàs, una organització que no vetlla pels interessos dels palestins i palestines, donada la seva forma d’actuar indiscriminada que sempre els ha caracteritzat. Com ja hem vist en altres ocasions, Hamàs ha anat un pas més enllà i ha tornat a violar el dret internacional humanitari ocasionant morts, ferits i una greu crisi internacional no només entre els dos estats afectats, sinó a tota la regió.


Des de la JSC condemnem enèrgicament l’ús de civils com a ostatges, i repudiem els segrestos com a mitjà per negociar objectius polítics. Aquests actes de terrorisme representen un nou paradigma encara més complicat per afrontar i solucionar en la zona, donat que aquesta regió ha estat en conflicte des de fa molts anys.


D’altra banda, també volem mostrar el nostre total desacord en la resposta desproporcionada per part d’Israel, ja que tractar tota la població de Palestina com a culpables no només no és la solució, sinó que atempta contra el respecte al dret internacional humanitari. Volem posar de relleu la innocència dels palestins i les palestines, un poble que està sent castigat i privat contínuament dels seus drets humans més bàsics. La decisió d’Israel de dur a terme talls al subministrament d’energia, comunicacions i aigua a la Franja de Gaza no només és vergonyant, sinó clarament una violació del dret internacional. És per això que també reivindiquem el paper que ha de continuar jugant la Unió Europea a l’hora de blindar l’ajuda humanitària a la població de Gaza.


Israel i Hamàs han d’aturar aquesta guerra del terror i iniciar un procés per tal de curar el trauma de tots els horrors que, en una setmana, ja han marcat i marcaran moltes famílies de tots dos bàndols durant generacions.


La JSC volem tornar a posar l’accent en que és important treballar en pro de la pau per tots dos estats, enfocant la solució cap al reconeixement de Palestina i la coexistència de tots dos estats, on el reconeixement de l’altre i el respecte als drets humans marquin la convivència de forma indefinida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here