Avui, en el marc del Dia de la Joventut, des de la JSC Catalunya volem reivindicar els drets i les llibertats de les joves arreu del territori.

La pandèmia que estem vivint, indubtablement, ha afectat a tothom, no obstant això, les joves hem estat acusades reiteradament de ser les culpables de l’augment dels contagis de la COVID-19. Aquest fet però, s’ha desmentit; les joves som responsables i estem conscienciades amb l’actual situació, i així ho hem demostrat en acudir de forma immediata a rebre la vacuna de la COVID-19 i a conscienciar a través de les xarxes socials sobre la vacunació.

Les joves som diferents, vivim en l’entorn urbà i en l’entorn rural, tenim interessos i necessitats diferents. També som presents a política: al Congrés dels Diputats i Diputades, al Parlament de Catalunya, i també a molts ajuntament arreu de Catalunya. Hem demostrat i demostrem que les joves saben fer política, que ens preocupa la situació del nostre país i que, conseqüentment ens involucrem en la creació i en el compliment de polítiques de tota mena.

Som voluntaris i activistes, no dubtem en col·laborar amb entitats per tal d’ajudar a persones que ho necessiten, de la mateixa manera com no dubtem en lluitar pels drets de totes i, si s’escau denunciar públicament qualsevol atac contra les nostres llibertats.
Som presents a les lluites i les reivindicacions feministes, LGTBI, ecologistes, a favor de la memòria històrica, a favor dels nostres drets laborals, a favor de la salut mental, etc.
Sovint se’ns anomena “generación de cristal” perquè no dubtem en condemnar ideologies o conductes que atemptem contra les nostres llibertats. No som una “generació de vidre”, som joves que tenen el valor de mostrar-se tal i com són veritablement, que estima sense límits, que creu i busca una igualtat plena, i que no entén de fronteres.

Nosaltres som el present i el futur tanmateix, no podem concebre un present i un futur sense polítiques de joventuts reals i efectives que ens permetin accedir a una educació de qualitat, oportunitats de feina justes, emancipar-nos i, per aquelles joves que ho desitgin, poder formar una família.

Ara i sempre direm que estem orgulloses de ser joves i de la nostra diversitat.

Les joves som fortes, valentes i coratjoses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here