Avui, 24 de gener, se celebra el dia Mundial de l’Educació. L’educació és un dret humà i també un bé públic. L’educació Pública, de qualitat, equitativa i inclusiva és necessària dins una societat per aconseguir avançar de forma conjunta i assegurar oportunitats futures a tots aquells infants, adolescents i joves que s’estan formant.

Per aquest motiu, aquest dimarts 24 la Joventut Socialista de Catalunya estem reivindicant una educació per a tots i totes en favor del desenvolupament i la pau. És necessari que es prenguin mesures d’inversió i evolució, que influeixin tots els àmbits de l’educació per no deixar a ningú enrere.

És per aquest motiu que volem destacar les mesures preses pel govern de Pedro Sánchez en matèria educativa durant aquest mandat. Per exemple, el pressupost de més de 400 milions d’euros en beques estudiantils complementàries de 100€ mensuals a tots aquells estudiants majors de 16 anys que ja disposen d’una beca, el nou pla de Modernització de la Formació Professional, amb un pressupost de més de 1.500 milions d’euros, la nova Llei Orgànica del sistema universitari, amb la qual es pretén modernitzar i introduir millores en el funcionament de les universitats i tenen l’objectiu que la despesa en educació universitària arribi a l’1% del PIB el 2030, i per últim, una inversió de 445 milions d’euros destinats a les comunitats autònomes per crear més places públiques i gratuïtes d’Educació Infantil i per dur a terme noves accions formatives adreçades a treballadors empleats i desocupats.

Totes aquestes mesures pretenen millorar la nostra Educació Pública, assegurant que des de petits i petites es pot rebre una bona educació. Des de la JSC aplaudim totes aquestes mesures i fem èmfasis en la necessitat de destinar recursos a l’Educació Pública, cada cop més necessària i inclusiva per a tots i totes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here