Ahir el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) ha publicat les noves dades d’atur i treball al mes de febrer. Aquest cop, ens trobem amb dades rècord, que indiquen com el mercat de treball s’està recuperant positivament de la pandèmia, fet que s’ha vist incrementat degut a l’aplicació de la nova reforma laboral a inicis de 2022.

Aquest mes ha sigut favorable pel treball: el nombre de persones aturades ha disminuït en 11.394 persones, situant-se en 3.111.684 persones. Aquesta caiguda és la més important des de 2015. Tanmateix, les millors dades no es troben únicament en el descens de les persones aturades, sinó en la millora de la tipologia dels contractes.

El passat 28 de desembre es va aprovar la modificació de la reforma laboral. Només en dos mesos ja hem vist els grans efectes positius d’aquesta. La qualitat dels contractes firmats a millorat de forma evident, això ho veiem quant dels 1.444.057 acords laborals, 316.841 van ser de caràcter indefinit, fet que representa el 22% del total. En comparació a l’any passat, un 139% més de persones han guanyat estabilitat amb un contracte indefinit. Aquests percentatges són el més elevat en 25 anys.

Per una altra banda, els contractes temporals, aquells que propicien la precarietat laboral, cauen per tercer més de forma consecutiva. Durant febrer, s’han  signat 93.484 contractes temporals menys que durant gener, y 94.311 menys que al mateix període de 2021.

Tots aquests fets veiem com repercuteixen també en el jovent. La contractació indefinida ha augmentat significativament també entre aquells treballadors menors de 25 anys. Durant el mes de febrer, 53.081 joves han entrat com a treballadors fixos, un 52% més que al mes de gener, i un 251% més que al mes de febrer de l’any passat.

La JSC aplaudim la nova reforma laboral, que de forma evident ha impactat de forma positiva en el mercat laboral i en la situació del jovent. D’aquesta forma, comencem a abandonar la precarietat, i apostem per aquells contractes laborals que fan guanyar protecció i estabilitat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here