El passat divendres 10 de març, la JSC vam celebrar en el marc del 8M -El Dia Internacional de la Dona- el nostre II Feminari. Després de la gran rebuda del primer Feminari que vam celebrar l’any passat, aquest 2023 repetim format per reivindicar el dia més marcat de l’any pel feminisme, i alhora, per recordar que la lluita es fa dia a dia. En el marc d’aquest II Feminari, i tenint en compte les pròximes eleccions municipals de maig, vam crear un espai de diàleg i debat, on el centre van ser les dones i el municipalisme.

En primer lloc, vam comptar amb una breu introducció per part de l’Alba Bermejo Gómez, Secretària de Feminisme de la JSC Barcelona, Laura García Manota, Viceprimera Secretària i Secretària de Feminisme de la JSC, i Paula Alonso Casero, Vicesecretaría General de Igualdad y Lucha de las Mujeres de JSE. Elles van fer incís en la necessitat evident del feminisme a la política i a la societat en conjunt, i en van destacar la importància de crear espais de debat feministes amb les dones al capdavant.

En segon lloc, vam realitzar la primera taula rodona: Municipis feministes amb mirada transversal. Vam poder comptar amb la presència de Laura García Manota, Regidora d’Habitatge, Sostenibilitat, Igualtat i Joventut, Laia Bonet Rull, Tinenta d’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona, Clara Quirante Soriano, Regidora-delegada de Joventut, Platges, Neteja i Gestió d’Espais Verds i Naturals, Maria Llaràs Vázquez, Quarta tinença d’alcaldia i coordinadora de l’àrea de Comunitat i Persones. Regidora d’Habitatge i de Promoció Econòmica, i Lorena Gonzalez Dios, Senadora i candidata a l’alcaldia de Balaguer. Totes elles, com a dones que formen part del teixit municipal, van formar un debat ple de vivències als seus pobles i segons les seves experiències. Amb la transversalitat com a eix principal, va ser molt enriquidor comptar amb el fet que formessin part dels seus municipis en àmbits diferents, demostrant un cop més la valia de les dones en qualsevol terreny.

En tercer lloc, vam celebrar la segona taula rodona: l’associacionisme feminista, més necessari que mai!, en la que hi va participar Noélia Hormigo Valle, Secretària de Participació, Cultura i Moviments Socials, Maria Monforte Delcazo, Associació Feminista Les Bruixes, i Laura Bonet Oriol, Portaveu Nacional d’Avalot. Durant la xerrada, van tractar el paper de les dones en els moviments associatius, com ha sigut el seu recorregut i els reptes que s’hi troben.

Finalment, vam finalitzar la jornada amb un wine and feminists, on vam parlar de la realitat de les “quotes”, a més de diversos temes d’actualitat de caràcter feminista. El debat va ser moderat per diverses de les secretaries de feminisme de les federacions Nadia Cano, Silvia Garcia i Hanna Martínez.

Un cop més, la JSC reivindiquem el feminisme com una lluita necessària. Actualment, podem comprovar com són usuals els discursos de rebuig i resistència davant els avenços aconseguits per part de diferents grups polítics presents a les institucions. Hem de seguir al peu del canyó per no perdre tot allò que a tantes i tantes generacions els hi ha costat conquerir. La JSC lluitem pel feminisme imparable!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here