LA JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA CELEBRA DE NOU LA SEVA ESCOLA DE FORMACIÓ

0
266
escola de formació

Castellnou de Bages, 6 d’octubre del 2023

Com totes les tradicions, i després de la gran acollida de l’edició de l’any passat, la Joventut Socialista de Catalunya ha celebrat, un any més, la seva Escola de Formació, Debat i Reflexió, Guillermo Vidaña. Aquesta, es va dur a terme el cap de setmana passat a Castellnou del Bages, i ha suposat un dels esdeveniments més destacats d’aquest any pels joves socialistes d’arreu de Catalunya.

Aquesta va començar el divendres 06 al vespre amb la inauguració, on vam comptar amb la presència de la Raquel Sánchez, Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i Hugo Morán, Secretari d’Estat de Medi Ambient. Ells, van abordar temes tan importants com la mobilitat, les possibilitats que aquesta ofereix, la transició ecològica, les noves formes d’obtenir energia, i reptes futurs, entre altres temes i interessos de la militància.

La jornada del divendres va culminar amb un sopar de la JSC, que vam seguir amb l’esperat “Beers and Politics” amb Víctor Camino, Secretario General de la JSE, Ada Santana, Diputada al Congrés, i Mario Soler, Senador, on vam compartir experiències i opinions polítiques actuals d’una forma més distesa.

El dissabte va ser una jornada intensa i plena d’interessants sessions. Durant la jornada del matí, van explorar temes com el socialisme al Senat, amb la intervenció d’Eva Granados, Portaveu del Grup Socialista al Senat, i com és governar una ciutat, a través del cas de Vigo, amb la participació d’Abel Caballero, Alcalde de Vigo. Vam gaudir d’un matí ple d’aprenentatges i experiències.

Ja un cop arribat el vespre, vam començar amb la participació d’Olivié Bayón, Secretari de Formació del PSC, qui va explicar l’oferta formativa del PSC als i les militants. Posteriorment, vam gaudir d’una enriquidora conversa sobre el Gobierno a Catalunya amb Carlos Prieto, Delegat del Gobierno a Catalunya, i una sessió sobre la construcció de la Catalunya del demà amb Raúl Moreno, Diputat al Parlament de Catalunya, i Esther Niubó, Diputada al Parlament de Catalunya. Vam poder aprendre de mirades transversals a les institucions i el paper que exerceixen dins la política Catalana.

Un cop passat el sopar, vam donar pas a una altra animada sessió de “Beers and Politics” amb la participació de l’Elia Tortolero, Portaveu de la Comissió Executiva del PSC, on vam parlar de comunicació política i de l’experiència vital de l’Elia.

Ja arribats al Diumenge, vam començar a posar fi a l’Escola de Formació, amb una interessant sessió sobre la transversalitat de les institucions municipals, amb la participació destacada de Lluïsa Moret, Antonio Balmón i Filo Cañete, alcaldes i alcaldesses respectius de Sant Boi de Llobregat, Cornellà i Sant Adrià del Besòs.

La cloenda oficial hi va tenir lloc de forma posterior, amb la presència de Salvador Illa, Primer Secretari del PSC i cap de l’oposició, i Ot García, Primer Secretari de la JSC. Durant aquesta cloenda, es va destacar la importància de l’activisme juvenil i la preparació interna per aportar propostes que millorin la vida dels i les joves en l’àmbit municipal.

En conclusió, la JSC vam gaudir d’uns dies intensos, però plens d’aprenentatges que ens emportem per sempre, tant a la nostra vida política com personal. Continuem establint vincles entre nosaltres, debatent i reflexionant per poder millorar dia a dia la vida dels i les joves a Catalunya.

JSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here