Aquest passat dissabte 04 de febrer, la JSC ha celebrat el primer Consell Nacional de l’any. La trobada, feta a Santa Coloma de Gramenet, ha posat inici als propers mesos que s’encararan cap a les properes eleccions municipals. Vam comptar amb la presència de M. Eugenia Gay, Delegada del Gobierno de España, Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Raúl Moreno, Diputat al Parlament de Catalunya i Lidia Guinart, Diputada al Congrés.

Com a punt principal del Consell Nacional, es va tractar la recent aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya amb el PSC el passat 01 de febrer. La JSC vam mostrar el nostre suport a aquests nous pressupostos, necessaris per a Catalunya, i que demostren un  pas endavant en la confrontació entre blocs que porta anys reglant la política a Catalunya.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya mostrem el nostre suport a aquest pacte de mínims, que recullen moltes de les reivindicacions del primer partit de Catalunya. Gràcies a les diferents propostes del PSC en l’acord dels pressupostos, entre les que figuren les realitzades per la nostra organització, Catalunya avança en matèria d’educació, salut mental, mobilitat i transició ecològica, entre altres àmbits rellevants tant pel jovent com pel conjunt de la societat catalana.

Algunes de les partides dels pressupostos es destinen a Salut Mental, augmentant la inversió en 30 milions d’euros, ampliant l’oferta formativa, acreditació de competències professionals i orientació formativa i professional en la formació professional, es pretén destinar el 1.5% del pressupost de 2023 de la Generalitat a la Cultura, refer un programa d’incentius de millora de la docència, entre altres propostes.

Tot i aquests fets, la JSC destaquem que és un acord de mínims, on la perspectiva jove no es veu gaire aplicada. Trobem a faltar mesures en matèria d’habitatges i emancipació juvenil, per exemple.

La JSC continuarem reclamant polítiques públiques que posin al jovent al centre, i que ens permetin desenvolupar el nostre propi projecte. Apostem pels acords, el diàleg i el progrés, i aquests pressupostos suposen un pas endavant en aquest sentit. D’aquesta manera, celebrem l’acord, de la mateixa manera que reafirmem el nostre compromís de continuar construint, juntament amb el Partit dels Socialistes de Catalunya, una alternativa sòlida i esperançadora a l’actual govern per a la Generalitat. Aquest 2023 continuarem sent l’eina útil pel jovent de Catalunya, com hem mostrat amb les nostres propostes durant aquest any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here