La JSC celebra la iniciativa del Grup Socialista en defensa dels drets dels refugiats

0
221

El Grup Socialista juntament amb Podem i Ciutadans han presentat diverses iniciatives al Congrés dels diputats en defensa dels drets dels refugiats.

La passada setmana el grup socialista del Congrés, representat per la coordinadora dels diputats i les diputades del PSC, Meritxell Batet, va presentar diverses iniciatives parlamentàries destinades a defensar els drets dels refugiats, a més d’instar al Govern de l’Estat a acollir als més de 17.000 refugiats als quals es va comprometre amb la Unió Europea. Entre aquestes iniciatives, destaca una proposició no de llei que insta a l’Executiu del PP a complir de manera urgent el compromís de reubicació i reassentament dels 17.000 refugiats “que es va comprometre a acollir i que, de moment, no està complint”.

Meritxell Batet va assenyalar la necessitat de “posar més intensitat en el que ja era una prioritat política, l’ajuda als refugiats, i donar resposta a aquesta urgència humanitària”, i va advocar perquè “Europa recuperi la dignitat i autoritat moral que ha perdut” amb la seva actuació en aquesta crisi. Batet subratlla que en aquesta matèria “hauríem d’anar tots de la mà; les discrepàncies haurien d’aparcar-se per donar prioritat a la urgència”.

La Joventut Socialista celebra que el Grup Socialista al Congrés reculli com a prioritat la defensa dels drets dels refugiats. Una causa que genera solidaritat envers els milers de persones que fugen de les seves cases, i vergonya davant l’actuació dels governs europeus. En aquests dies, on la vergonya és doble per les condicions infrahumanes a què es veuen sotmesos els refugiats en els diferents camps, cal aixecar la veu per denunciar el paper miserable que Europa està jugant.

Documents adjunts

170112 PNL Rol de España para paliar la crisis de desplazamiento global – Pleno

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here