La JSC convida a mossèn Wlodzimierz Soszinski a entrar al segle XXI

0
480

El jovent socialista condemna l’homilia fastigosament masclista del cura

Al llarg de les darreres hores ha transcendit als mitjans de comunicació, les polèmiques paraules del nou cura de la Bisbal del Penedès, Wlodzimierz Soszinski, conegut com a mossèn Vladimir, pronunciades durant la missa de la Festa Major local del darrer 15 d’agost.

El nou rector va afirmar durant l’homilia que “a les dones els pertoca estar a casa i ser submises als homes, com Maria”. Aquests no són les primeres i, malauradament, tampoc seran les últimes declaracions de membres de l’Església Catòlica clarament masclistes i pròpies d’altres èpoques i ments.

El Primer Secretari de la JSC, Pol Gibert , considera que “aquestes afirmacions són una apologia clara del masclisme, i són un greu atac a la llibertat de totes les dones. Atac que, d’altra banda, es suma a la ingent quantitat de desafortunades declaracions d’aquest i altres membres de l’Església Catòlica”.

Tot i que sempre és de rebut que algú es disculpi quan ha ofès a tanta gent, aquestes disculpes no tapen un problema més profund: encara hi ha gent que no només pensa que la dona no té les mateixes capacitats que l’home, sinó que a sobre pretén adoctrinar al personal.

Gibert ha afegit que “des de la Joventut Socialista de Catalunya volem denunciar una vegada més el trist paperot que juga l’Església Catòlica vers les dones i el seu paper a la societat. Nosaltres, les volem lliures, autònomes, independents, i en igualtat d’oportunitats respecte a els homes”. Una societat que vol ser justa, lliure, democràtica i pròspera no es pot permetre cap atac, ofensa i/o maltracte cap a més de la meitat de la seva població.

Els i les joves socialistes volem convidar a mossèn Wlodzimierz Soszinski a entrar al segle XXI i assumir la plena igualtat i capacitats dels homes i de les dones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here