La JSC dóna suport als presos polítics sahrauís

0
354

Des de la JSC ens volem sumar al conjunt d’organitzacions i entitats que donen suport als presos polítics sahrauís que estan en vaga de fam des de fa més de 20 dies.

Tretze dels presoners continuen en vaga de fam des de l’1 de març en protesta per la seva condemna, les condicions en que es troben detinguts, i per que se’ls admeti un recurs.
El 2013, un tribunal militar marroquí va sentenciar 25 civils sahrauís per la seva suposada relació amb una protesta el 2010 al camp Gdeim Izik, que va ser reprimida amb força per les autoritats marroquines.

21 dels condemnats encara compleixen penes entre 20 anys i cadena perpetua, i denuncien haver estat torturats i forçats a signar declaracions falses.

La JSC ens sumem a la campanya dels companys i companyes del UESARIO per donar suport i solidaritat amb els presoners i les seves famílies.

A més, creiem imprescindible una major implicació de les Nacions Unides i la Unió Europea, conjuntament amb el lideratge del Govern d’Espanya, per tal d’aconseguir pau i i l’establiment del poble sahrauí al seu legítim territori, posant fi al conflicte sahrauí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here