La JSC participa a la campanya internacional #StopAusterity

0
278

Ja fa vuit anys que la crisi financera i econòmica més gran des de la 2ª Guerra Mundial va començar. Tot i així, les conseqüències són visibles

A Espanya, l’atur juvenil ha augmentat durant la crisi al 48,3%, mentrestant la taxa general d’atur quasi es va triplicar. A més, la pobresa va augmentar un 13,75% i el deute nacional en 60,3 punts percentuals des de 2006. Però, quins factors han influït aquests desenvolupaments? I quines poden ser les solucions a la crisi?

Les pàgines web es.solvingthecrisis.eu i es.understandingthecrisis.eu expliquen els orígens i solucions de la crisi financera i econòmica d’una forma nova. El concepte interactiu serveix per abordar els problemes econòmics d’una manera entretinguda i informativa. La implementació en sis idiomes diferents ofereix la possibilitat d’un debat europeu, necessari per a solucions conjuntes. Això es un projecte que proporciona informació que ens afecta a tots.

La situació: causes de la crisi

Sigui per la crisi econòmica, la crisi financera, la bancària, la del deute o la crisi de l’euro, el resultat dels debats és el mateix: un clima d’incertesa personal i política. A pesar dels debats difícils encara no està clar quines polítiques poden assegurar un futur positiu i comú per Europa.

“El que falta en el debat sobre la cisi és una base per a una discussió objectiva i amplia. Qüestions complexes com la crisi financera i econòmica requereixen una comprensió de les causes subjacents i de les interconnexions. La pàgina es.undersatandingthecrisis.eu fa una contribució important a un enteniment tan bàsic” resumeix el Dr. Georg Hubman director del Marie Jahoda – Otto Bauer Institut, la motivació darrere del projecte.

L’objectiu: una millor comprensió i discussió

“La crisi no és una qüestió que ha d’abordar-se solament per experts econòmics. És rellevant per a tots nosaltres. Per a una discussió amplia, és necessàries demostrar les interconnexions econòmiques i socials amb formes accessibles. Això és el que hem aconseguit amb el nostre projecte interactiu es.solvingthecrisis.eu i es.undersatndingthecrisis.eu”, diu el director Hubman.

El portal web citat anteriorment forma part de la campanya #Stopausterity, que reuneix prop de 100 organitzacions de 20 països europeus i nombrosos polítics i acadèmics a nivells regionals i europeus. El punt àlgid de la campanya serà el 19 de setembre.

*Nota de premsa de l’entitat organitzadora

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here