LA JSC POSA EN VALOR EL PAPER INTERNACIONAL DEL GOVERN D’ESPANYA

0
80

Avui, dijous 19 de gener s’ha celebrat a Barcelona la trobada entre Emmanuel Macron, primer ministre de Franca, y Pedro Sánchez, president del govern d’Espanya i els i les respectives ministres. Aquesta cimera, si més no, suposa una trobada internacional de gran importància, tenint en compte el context actual de crisi. Es donarà un pas endavant en el Primer Tractat d’Amistat i Cooperació entre ambdós països, abordaran aspectes de l’agenda europea i tractaran el corredor d’hidrogen verd entre Barcelona i Marsella.
D’aquesta manera, la Joventut Socialista de Catalunya posa en valor la feina internacional i la celebració d’aquesta trobada a Barcelona. La cooperació entre països és explícitament necessària, i més de dos països com són Espanya i França, veïns fronterers de la Unió Europea, que compartim diferents necessitats i reptes.
Per altra banda els partits independentistes segueixen instal·lats en la protesta i el bloqueig. Amb l’organització de protestes i manifestacions, expressament en coincidència amb la cimera, a la qual partits com ERC, Junts per Catalunya o la CUP si han afegit, mostren un total rebuig al progrés internacional, també, de Catalunya . Les pressions d’Esquerra Republicana no faciliten la cooperació d’un acte que pretén que Barcelona sigui la protagonista del tractat d’amistat i un dels eixos del projecte energètic més gran del futur.
La JSC, en aquesta situació, vetllem i recolzem per la normalitat institucional. Remarquem la importància de celebrar trobades d’aquest caire a Catalunya, amb la presència de totes aquelles persones que representen democràticament el conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya. La cooperació internacional va més enllà de conflictes ideològics, buscant, al cap i a la fi, un millor futur per tots i totes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here