La JSC surt al carrer aquest Primer de Maig contra la precarietat laboral

0
575

Un any més, la JSC ha participat a la manifestació de l’1 de Maig a les diferents capitals de província.

Aquest dilluns 1 de maig ha tingut lloc a les diferents capitals de província de Catalunya les respectives manifestacions del Dia del Treballador convocades pels sindicats majoritaris.

Un any més, militants de la Joventut Socialista de Catalunya han participat a les diferents manifestacions en defensa del dret a un treball digne i contra la creixent precarització que molts i molts joves pateixen en l’àmbit laboral.

En motiu d’aquest Primer de Maig, des de la Joventut Socialista de Catalunya s’ha publicat el següent manifest:


Arriba un altre 1 de Maig, i la Joventut Socialista de Catalunya volem continuar reivindicant la precarització laboral, falta d’oportunitats i atur que patim miler i milers de joves al nostre país.

La JSC considerem que tant el Govern d’Espanya com el Govern de la Generalitat apliquen unes polítiques errònies i insuficients, que no aconsegueixen millorar la situació dels treballadors i les treballadores.

L’economia espanyola ha crescut durant dos anys consecutius, segons ens indica l’augment del PIB. Ara bé, per molta recuperació que ens venguin els governs, els suposats beneficis d’aquest creixement de la economia no estan arribant a les persones que més ho necessiten.

Ens trobem davant una realitat en la que les condicions laborals no milloren, ans al contrari continuen empitjorant. A més, responent als anuncis reiterats i populistes del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social sobre la baixada de l’atur i l’increment de les afiliacions a la Seguretat Social, els i les joves socialistes no podem més que contestar que aquestes baixades, quan es produeixen, són una resposta a la precarització del mercat laboral, i no pas un resultat del creixement econòmic. Avui a Catalunya i a Espanya els llocs de treball que es creen són de baixa qualitat perquè els sous són insuficients, hi ha alta temporalitat i els contractes tenen condicions laborals brossa; aquesta és la realitat que viuen cada dia milers de treballadors i treballadores. Així doncs encara que ens venguin creixement econòmic, l’única realitat és que augmenten la pobresa i la desigualtat social.

Com a resposta davant aquesta situació, la JSC vol reiterar el seu posicionament favorable a la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012. Defensem la necessitat de crear un nou marc legal pel món del treball al nostre país, que doti de més protecció als treballadors i treballadores, que retorni el poder de la negociació col·lectiva, que es la millor eina que té la classe treballadora i els seus sindicats per negociar d’igual a igual amb la patronal, i s’impulsin plans d’ocupació que promoguin la contractació indefinida.

Els nostres governants analitzen el mercat laboral des d’una òptica neoliberal i que no respon a la realitat. Fa molts anys que ocupar un lloc de treball no t’assegura uns ingressos que cobreixin les necessitats bàsiques de les persones i les seves famílies. Avui els nivells de desigualtat social continuen augmentant, i continua elevant-se el percentatge de població per sota del llindar del risc de pobresa. Segons dades de l’enquesta de Condicions de vida del 2016 la taxa de risc de pobresa va afectar al 22,3% de la població resident, un 0,2 superior a la dada registrada l’any anterior, unes dades que no podem permetre, ni tolerar, i que com ha socialistes és el nostre cavall de batalla als parlaments i institucions on governem.

Davant d’aquesta realitat, la JSC demanem pujar el salari mínim interprofessional fins que representi un 60% del salari mitjà (1.200€ aproximadament), un salari que garantiria als treballadors i treballadores un desenvolupament vital equiparable a l’europeu. No defallirem en les nostres demandes als responsables polítics per a que treballin per avançar cap a un salari mínim europeu. Volem sous dignes per viure dignament.

Som conscients que queda molt lluny la consecució d’un marc legal del treball que garanteixi el dret al treball digne i de qualitat, però com a organització juvenil d’esquerres, continuarem lluitant per tal de que es reconegui el dret a treballar dignament i amb totes les garanties, buscant com hem fet sempre la completa emancipació de la classe treballadora, abolint les injustícies que avui ens encadenen en busca de una societat d’homes i dones lliures i iguals, que siguin amos del fruit del seu treball.

La Joventut Socialista de Catalunya es compromet a defensar on calgui la veu dels i les joves treballadores, i fer tots els possibles per tal de millorar la nostra situació a la societat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here