En aquesta Diada Nacional de Catalunya, la Joventut Socialista de Catalunya volem reivindicar la Catalunya de la il·lusió, l’esperança i el progrés. Després d’uns anys de desafiament polític, econòmic i social, s’obre una nova etapa on els i les socialistes amb Pedro Sánchez al capdavant, hem impulsat polítiques que han suposat un canvi en la dinàmica de la nostra societat. Continuem sent una peça essencial per la societat catalana i, especialment pels i les joves de Catalunya que han vist millorada la seva vida amb les nostres polítiques des dels ajuntaments i des del govern d’Espanya.

Durant aquest any, ha quedat demostrat que el model progressista que impulsem tant des de la JSC, com el PSC i el PSOE, ha sigut clau per poder sortir de les crisis que hem viscut, i hem pogut donar una resposta eficaç per evitar unes conseqüències desastroses. Els i les joves hem demostrat una capacitat de resiliència i superació davant les adversitats, gràcies també al reforç de les polítiques essencials que ha realitzat el govern d’Espanya.

Cal destacar el paper dels nostres ajuntaments, els quals hem demostrat ser l’eina més propera als i les ciutadanes, i també als i les joves. Després dels resultats de les passades eleccions municipals a Catalunya, hem sortit més reforçats que mai. La mirada jove està més present que mai als ajuntaments, i els i les joves dels nostres pobles i ciutats ho noten en cada una de les polítiques progressistes que implementem. 

La justícia social, la igualtat i la sostenibilitat, són els nostres pilars, i també de la majoria de catalans i catalanes. A les eleccions d’aquest 2023,  els i les socialistes hem obtingut el suport majoritari dels nostres ciutadans i ciutadanes, portant-nos a guanyar unes eleccions a Catalunya tres vegades consecutives.

Els i les joves sabem quin és el camí que volem seguir per tenir un futur millor. El camí de l’educació pública i de qualitat, que no privi d’oportunitats a ningú. El camí de l’habitatge assequible i de la possibilitat d’emancipació. El camí del feminisme, la diversitat i el respecte. El camí de la sostenibilitat, del transport públic assequible. El camí de la salut pública, especialment la de la salut mental. La JSC hem demostrat la nostra lluita incansable pel progrés, i volem una Catalunya amb un futur d’esperança i progrés. Necessitem un Govern a Catalunya que faci polítiques per a tots i totes, especialment pel jovent. I confiem que aquest serà el Govern de Salvador Illa. Ja hem demostrat a Espanya que amb Pedro Sánchez al capdavant tots i totes guanyem.

La JSC tenim esperança en un futur per Catalunya on els i les joves hi tinguin cabuda. On es vetlli per la cohesió social i la convivència, i les ferides del passat ja no hi siguin. On la prosperitat sigui compartida i les desigualtats s’hi redueixin cada cop més. On tinguem oportunitats i puguem establir-nos per poder crear la nostra vida. Creiem que les diferències es poden superar a través del respecte mutu i la voluntat de trobar solucions que beneficiïn a tothom. La confrontació no ens porta enlloc; la cooperació i el compromís amb els valors democràtics són les nostres eines per construir un futur millor.

Som la generació que creu en la justícia social, la diversitat i la sostenibilitat. Estem disposats a treballar incansablement per aconseguir-ho.

Un futur d’esperança i progrés és possible.

Visca Catalunya i bona diada a totes i tots!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here