Aquesta setmana, la JSC ha estat present a la trobada feminista del PSC a Brussel·les.  La Viceprimera Secretaria i Secretaria de Feminisme de la JSC, Laura Garcia, ha participat en una jornada de dos dies al Parlament Europeu amb les secretaries de feminisme del PSC, encapçalada per la Secretària de Polítiques Feministes del PSC, Sonia Guerra.

Durant aquests dos dies s’han celebrat diferents reunions. En aquestes s’ha posat en relleu la importància d’avançar en els drets humans de les dones en tots els països de la Unió Europea. En primer lloc, vam poder reunir-nos amb membres del PES Women, entre elles Katja Ziska, coordinadora de PES Women, i Cristina Riveiro, assistent de PES Women i militant del PSOE Brussel·les. En segon lloc, vam poder reunir-nos amb Iratxe García, presidenta del Grup S&D i Laura Ballarín, Secretària de Política Europea i Internacional del PSC. També vam poder trobar-nos amb en Javi López, eurodiputat al Parlament Europeu. Per una altra banda, vam trobar-nos amb Irene Rosales, Policy and Campaigns Officer a l’European Women’s Lobby. Per últim, vam compartir espai amb la Saray Espejo, Directora d’Assumptes Europeus a Instrategies. Per altra part, les diputades al Congrés dels Diputats, Sonia Guerra i Lídia Guinart, es van poder reunir amb Helena Dalli, Comissària Europea d’Igualtat.

Amb aquesta trobada, la JSC i el PSC hem tingut l’objectiu de portar el debat de la igualtat al nivell de la Unió Europea, per vetllar per la defensa dels drets humans de les dones a tot el territori. D’aquesta manera, s’està treballant en una Directiva Europea que englobi les violències masclistes com a Euro-delicte, per així garantir una lluita constant i des de les institucions contra la violència contra les dones a tots els països de la UE.

Trobem que en aquesta Directiva Europea Espanya tindrà un paper rellevant, i serà important per definir i reafirmar el nostre posicionament davant la violència masclista, en particular respecte a temes com l’abolició de la prostitució o els ventres de lloguer.

En definitiva, veiem com en els últims anys s’ha avançat en matèries com la representació de les dones o la perspectiva de gènere, però tot i això, cal continuar treballant de forma global per la transversalitat en totes les polítiques europees. La realitat geopolítica actual ens està demostrant com els drets conquistats poden estar en perill. No ens podem permetre discursos populistes sobre la igualtat, cal seguir abordant les polítiques feministes per no donar cap pas enrere, i avançar en països on encara aquests drets no estan garantits. Per això, des de la JSC reivindiquem una Europa feminista. Hem de seguir vetllant pels drets de les dones, i que aquests drets, siguin els mateixos en tots els països membres. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here