Avui el govern de Pedro Sánchez ha aprovat en Consell de Ministres una dotació rècord per les beques pel curs 23-24. La xifra ascendeix fins als 2.500 milions d’euros, el que representa una inversió mitjana de 634 euros per alumne, el doble que l’any 2018.

Les beques estaran subjectes a diferents variants com la renda familiar, ell lloc de residència, l’import de la matrícula o la durada i l’exigència dels estudis que es volen cursar. Es calcula que aquesta nova partida beneficiarà a 1 milió de joves i afectarà indistintament a totes les comunitats autònomes, sense diferenciació entre aquestes. Segons el càlcul del ministeri, la quantitat mitjana serà de 1730 euros per estudiants no universitaris i per 3.130 euros per estudiants universitaris

La nova partida rècord anunciada pel govern d’Espanya, tindrà una partida concreta de 200 milions d’euros per la creació d’una renda universal pels i les estudiants amb diversitat funcional per al curs 2023-2024. Aquesta ajuda es xifra en 400 euros anuals per a més de 240.000 alumnes d’arreu del territori espanyol.

A aquesta nova dotació, cal sumar-hi les diferents polítiques anunciades el darrer any com els bons de lloguer i cultura, l’atenció en salut mental, la gratuïtat del transport… El govern de Pedro Sánchez demostra el compromís amb els i les joves, amb la millora de condicions per l’accés als estudis i en conseqüència en facilitar un projecte vital pel col·lectiu.

La Joventut Socialista de Catalunya mostrem la nostra satisfacció per l’avenç que suposen aquestes mesures del govern de Pedro Sánchez pel nostre col·lectiu, que tant a patit en les darreres dècades amb les diferents crisis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here